www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Bulgaarse visschotel

Een lekkere zomerse groenteschotel met scholfilet, aubergine, tomaat en als extra smaakmaker ras el hanout.

  • 600 gram scholfilet
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • wat knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 winterwortel
  • zout
  • peper
  • ras el hanout
  • 1 scheut rode wijn
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • quinoa
Bulgaarse visschotel

Bulgaarse visschotel voor 2 of 3 personen: Halveer de aubergine in de lengte en snijd er plakjes van en daarna dobbelstenen. Fruit 2 gesnipperde uien met wat fijngehakte knoflook in olijfolie. Voeg 2 in stukjes gesneden rode paprika's en 1 in plakjes gesneden winterwortel toe. Breng op smaak met zout, peper en ras el hanout. Voeg 1 scheut rode wijn toe en eventueel wat water. Verwarm de oven op 200 graden. Bedek de bodem van een ovenschaal met ongeveer 600 gram scholfilet. Bedek de vis met een in plakjes gesneden citroen. Schep het groentemengsel op de vis. Laat de groenten en de vis 25 minuten garen in de oven. Lekker met quinoa!