www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Groentenlasagne met geitenkaas

Recept voor gezonde lasagne zonder lasagnevellen van pasta.

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • knoflook
  • 1 rode ui
  • 3 lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1/2 bakje kastanjechampignons
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 1 eetlepel balsamiciazijn
  • 1 flinke kneep tomatenketchup
  • olijfolie
  • harde geitenkaas
  • mozzarella
  • basilicum
  • zout
  • peper
Groentenlasalne met harde geitenkaas. Heerlijke 'lasagnevellen' van aubergine en courgette.

Maak een saus van een paar knoflooktenen, 1 rode ui, 3 lente-uitjes, 1 rode paprika, 1/2 bakje kastanjechampignons en 2 blikjes gepelde tomaten, een eetlepel balsamico, zout en peper en een kneep tomatenketchup. Saus laten pruttelen en indikken; dunne plakken aubergine en courgette aan weerszijden met een beetje olijfolie invetten en zachtjes bruin laten worden in een koekenpan/ hapjespan en laten uitdruipen op keukenpapier; in een ingevette ovenschaal een laagje groenteplakken, een laagje saus en een laagje plakjes geitenkaas; dit ongeveer 3 keer herhalen. Het laatste stukje van 200 gram geitenkaas heb ik geraspt er over heen gedaan; daarna nog een bol mozzarella in plakje en basilicum en ongeveer 15 minuten in voorverwarmde oven op 220 graden. Dit recept is genoeg voor 4 personen, eventueel met een kippenpootje of of een groene salade erbij. Op deze lasagne kan je heel goed variëren, zolang je maar de basis van een tomatensaus en plakken courgette en/of aubergine vasthoudt. En daarbij natuurlijk kaas.