www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met krokante bodem zonder bladerdeeg

Gezonde hartige taart met vulling van broccoli, peer en amandel en geitenkaas.

  • 200 gram havermout
  • 50 gram zacht kokosvet
  • 5 eitjes
  • Herbes de Province
  • 500 gram broccoli
  • 2 rijpe peren
  • havermout
  • 75 gram blanke amandelen
  • 125 ml ongeklopte sojaslagroom (uit de koeling)
  • 100 gram plakken jong belegen geitenkaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Voedselzandloper-proof: Hartige taart met krokante bodem zonder bladerdeeg met vulling van broccoli, peer en amandel

Hartige taart met krokante bodem met vulling van broccoli, peer en amandel. Dit gerecht gaat er ook goed in bij alle partners en kids die schreeuwen om koolhydraten. (Ze zitten er in, maar dan wel volgens de VZL). Zo maak je deze taart voor 4 personen: Bekleed de bodem van een springvorm (22 cm) met bakpapier. Vet met een kwastje de rand in met een beetje olijfolie. Maak een deeg van 200 gram havermout, 50 gram zacht kokosvet, 2 eitjes, zout, peper en flink wat Herbes de Province. Je kunt eerst het deeg door husselen met een houten lepel en tot slot nog even goed met je handen kneden. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en maak een opstaande rand. Zet de springvorm gedurende zeker 20 minuten in de koelkast. Snijd ongeveer 500 gram broccoli in roosjes, was ze in een zeef en laat ze 2 minuten koken. Snijd 2 rijpe peren in dunne plakjes. Strooi er wat havermout over, want peer laat veel vocht los. Hak 75 gram blanke amandelen in stukken. Leg de peer op de taartbodem. Leg hierover de roosjes broccoli en de gehakte amandelen. Klop 3 eitjes los met 125 ml ongeklopte sojaslagroom (uit de koeling) en peper en zout. Giet dit mengsel over de vulling en dek af met 100 gram plakken jong belegen geitenkaas die je doormidden hebt gesneden. Zet de springvorm in de oven gedurende 30 minuten op 180 graden. Je hebt dan een krokante korst en een krokante bovenlaag.