www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Italiaanse groenten met kip

Kip, met groenten in de hoofdrol.

Voor de kip:
  • 4 kippenpoten
  • wat blaadjes oragano
  • wat blaadjes basilicum
  • 2 uitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 4 mooie trostomaten
  • olijfolie
  • 1 scheut rode wijn
  • 100 ml kokend water
  • zout
  • peper
Voor het basilicumprutje:
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 2 knoflooktenen
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • zout
  • peper
Italiaanse groenten met kip

Snijd van 1 handje basilicum de grote bladen af. Snijd de steeltjes en de kleine blaadjes klein. Doe in een kommetje wat olijfolie en de oregano en de kleine basilicumblaadjes. Wrijf de kippenpoten hiermee in. Verhit wat kokosvet in een braadpan en bak de kippenpoten aan beide kanten bruin. Voeg een scheut rode wijn toe en wat kokend water. Laat de kip 20 minuten garen op een zacht vuur. Voeg in kleine stukken gesneden toe: de ui, knoflook, paprika, tomaat en venkel. Laat de groenten ook nog 20 minuten me garen. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Doe de basilicumblaadjes in een hoge kom met een flinke scheut olijfolie extra vierge en wat zout en peper naar smaak. Maak er met de staafmixer een mooi geheel van. Serveer de kippenpoten op de borden. Leg de uitgelekte groenten hierbij. Strijk wat van de basilicumolie over de kip.