www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Makkelijke VZL maaltijd met zoete aardappel, wortel, sperziebonen

Gezonde, makkelijke maaltijd met veel groenten.

  • 1 zoete aardappel van ongeveer 200 gram
  • 2-3 bospenen
  • 1 rode ui
  • 3 sjalot
  • 2 bosui
  • 150 gram sperziebonen
  • wat kleine tomaatjes
  • een handje vol blaadjes basilicum
  • 150 gram (schapen)kaas
  • 1 eetlepel kokosolie
  • zout
  • peper
  • gedroogde tijm
Makkelijke VZL maaltijd met rode ui, sjalot en bosui, zoete aardappel, wortel, sperziebonen, tomaatjes, basilicum en schapenkaas

Dit is een makkelijk recept om te maken. Recept voor 2 personen: Schil 1 zoete aardappel van ongeveer 200 gram en snijd hem in stukjes. Doe hetzelfde met 2-3 bospenen. Haal de punten van 150 gram sperziebonen en halveer de grote. Snipper de verschillende soorten ui in ringen. Halveer de gewassen tomaatjes. Pluk een handje vol blaadjes basilicum. Snijd 150 gram (schapen)kaas in blokjes. Kook de zoete aardappel met de wortel in een pan met zoveel water dat de groenten net onder water staan 5 minuten voor. Kook de sperziebonen in een pan met een laagje water in 5 minuten voor. Giet de groenten af. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel kokosolie. Voeg alle soorten ui toe en fruit ze even. Voeg de zoete aardappel en wortel toe. Doe na een paar minuten de sperziebonen erbij en even later ook de tomaten met de basilicum. Voeg naar smaak zout, peper en gedroogde tijm toe. Voeg tot slot de in blokjes gesneden schapenkaas toe en laat de kaas even lekker draden trekken. Blijf er wel bij. Als alle kaas bijna gesmolten is, zet je het vuur uit en serveer je het gerecht direct warm op de borden.