Ovenschotel van aubergine, zoete aardappel, pastinaak, winterwortel en prei
Heerlijk als het buiten koud is en de oven de keuken opwarmt!
- een halve aubergine
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 1 winterwortel
- 1 prei
- olijfolie
- peper
- tijm
- peer
- ananas

Voor 2 personen (gemakkelijk te verdubbelen voor 4 personen): 1/2 aubergine in lange dunne plakken; 1 zoete aardappel, geschild en in plakken, 1 pastinaak en 1 winterwortel en 1 prei in de lengte gevierendeeld. Grote bakplaat invetten; alles mooi neerleggen op bakplaat; hierover flink wat verse of gedroogde tijm en peper strooien en alles met een kwastje met olie bestrijken; op 200 graden in een voorverwarmde oven voor 25 minuten; een niet te zachte peer in parten verdeeld verstoppen tussen de groenten en een paar ringen ananas in stukjes verdeeld; nog zo'n 15 minuten in de oven; bestrooi het gerecht met geraspte kaas of vegetarische bacon nog een paar minuutjes laten kleuren; bedruppelen met een mooie rode balsamico.