www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Pompoentaart met een voedselzandloper bodem

Gezonde hartige taart van pompoen.

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 4 kleine eitjes
  • 100 gram zacht kokosvet
  • 1 flespompoen
  • 1,5 winterwortel
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 perssinaasappel
  • frambozenazijn
  • 120 ml sojaroom
  • 120 gram verse geitenkaas
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • gedroogde bieslook
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • (een springvorm van 20-22 cm)
  • (bakpapier)
Pompoentaart met een voedselzandloper bodem

Pompoentaart met een heerlijk krokante bodem. Met dit dekselse weer blijf je binnen als je niet de deur uit moet. Heb je wel mooi tijd om deze heerlijke taart met geitenkaas te maken. Ik werd geïnspireerd door Ottolenghi maar heb er geheel mijn eigen draai aangegeven. De taart is nu VZL-proof en je hebt er minder tijd voor nodig! Je kunt er zeker 4 tot 6 stukken uit halen. Dus ook mooi om mee naar je werk te nemen of te maken voor een groot gezelschap. Zo maak je deze hartige taart: Maak een deeg van 150 gram amandelmeel en 50 gram boekweitmeel met 3 kleine eitjes en 100 gram zacht kokosvet met wat zout. Leg op een springvorm van 20-22 cm een stuk bakpapier en vet de opstaande rand in met wat zacht kokosvet. Druk het deeg op de bodem en maak een opstaande rand van zeker 3 cm. Zet de springvorm in de koelkast. Snijd de schil van een flespompoen (lekker weinig pitten en zaden) en snijd de pompoen in stukjes van 2 bij 2 cm. (Je houdt hiervan over, dit kun je voor een soepje gebruiken.) Verwarm de oven op 170 graden en leg de pompoenblokjes op een bakplaat. Strooi er wat zout en peper over en en vet ze in met olijfolie. Laat de pompoen 15 minuten in de oven garen. Schraap ondertussen 1,5 winterwortel schoon en rasp de wortel. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel mosterdzaad in wat olijfolie en laat de korrels openspringen. Voeg de geraspte winterwortel toe gedurende 10 minuten. Giet nu het sap van 1 perssinaasappel toe en wat frambozenazijn. Laat dit alles nog een minuut of 10 garen. Klop met de mixer 1 ei met 120 ml sojaroom (uit de koeling) met 40 gram Parmezaanse kaas en wat gedroogde bieslook. Je krijgt nu geen slagroom maar wel een dikkere substantie. Zet deze even weg in de koelkast. Verhit de oven tot 180 graden. Haal de bodem uit de koelkast en druk deze nog even goed aan. Leg de wortelrasp op de taartbodem en de pompoenblokjes erop. Giet het room-kaasmengsel hierover. Brokkel 120 gram verse geitenkaas hierover en garneer met wat bieslook. Zet de taart in de oven gedurende 30 minuten.