www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Ribollita (maaltijdsoep)

Soep met bijzondere ingrediënten zoals palmkool.

  • 2 rode uien
  • 4 wortelen
  • 3 tenen knoflook
  • wat venkelzaadjes
  • 4 stengels selderij
  • 1 blik tomaten op sap
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2/3 koffielepels biologische bouillonpoeder
  • 250 gram palmkool
  • 1 blikje uitgelekte en afgespoelde cannellinibonen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Voedselzandloper-proof: Hartverwarmende maaltijdsoep met bijzondere ingrediënten zoals palmkool: Ribollita.

Deze pan soep is voldoende voor 3-4 personen: Verwarm wat olijfolie in een braadpan en fruit er 2 in stukken gesneden rode uien in samen met 4 in plakjes gesneden wortelen. (Ik had heel bijzondere, gele en paarse.) Doe 3 fijn gesneden tenen knoflook in de pan en wat venkelzaadjes en bak ze kort mee. Voeg 4 in stukjes gesneden en gewassen stengels selderij toe. Voeg er 1 blik tomaten op sap bij en snijd de tomaten met 2 messen in kleinere stukken. Breng de ribollita op smaak met zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden en laat het 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg een halve liter kokend water toe met 2 koffielepels biologische bouillonpoeder. Snijd ondertussen van ongeveer 250 gram palmkool de nerven uit de bladeren en snijd de bladeren in stukjes en spoel ze af onder de kraan. Doe de palmkool bij de soep en voeg na een minuut of 10 een blikje uitgelekte en afgespoelde cannellinibonen toe en laat alles nog even op een zacht vuur koken samen met de palmkoolbladeren. Voeg eventueel nog wat extra kokend water toe met 1 koffielepel bouillonpoeder en breng de soep op smaak met zout en peper. Controleer of de palmkool voldoende gegaard is. Zet het vuur uit en schep de soep in de kommen. Palmkool is een 'vergeten groente' die in de herfst en de winter wordt geoogst. Hieronder zie je hoe de palmkool plant er uit ziet. Ze lijken een beetje op palmen.