www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Schotel met pompoen, kip en cranbery's

Een heel gemakkelijk te bereiden pompoenschotel met cranberry's en noten.

  • 1 biologische pompoen
  • 2 rode uien
  • 2-3 knoflooktenen
  • 4 scharrelkipvleugels
  • 170 gram cranberry's
  • 100 gram gemengde noten
  • zout
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • ras el hanout
  • wat rode wijn
  • olijfolie of kokosolie
Schotel met pompoen, kip en cranberry's

Neem een biologische pompoen, die hoef je niet te schillen en de schil zorgt voor lekker veel vezels. Het recept voor pompoenschotel voor 2-4 personen: Was 1 biologische pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de pitten en de zaden. Snijd de pompoen in de lengte in parten en snijd de parten doormidden of in drieën. Strooi wat zout en gedroogde Italiaanse kruiden op de pompoen. Fruit 2 fijngesneden rode uien en 2-3 fijngesneden knoflooktenen en fruit ze in wat olijfolie of kokosolie. Wrijf 4 scharrelkipvleugels aan beide kanten in met wat zout en ras el hanout. Bak de kip mee in de pan aan beide kanten tot ze een beetje bruin zijn. Voeg wat rode wijn toe en een scheut kokend water. Schep de pompoen bij de kip en voeg 170 gram gewassen cranberry's toe. Laat ze een paar minuten mee garen. Rooster 100 gram grof gehakte gemengde noten in een droge koekenpan. Schep de pompoen, de kip en de cranberry's met het kookvocht in een ingevette grote ovenschaal. Strooi hierover de geroosterde noten. Zet de schaal 35 minuten in de oven op 200 graden.