VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Notenbrood met zaden

Een heerlijk VZL-brood met een neutrale smaak, geschikt voor ontbijt en lunch.

  • 100 gram quinoa
  • 150 gram havermout
  • 100 gram boekweitmeel
  • 4 eetlepels gemengde zaden en pitten
  • 1 hand walnoten en hazelnoten
  • 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 2 eieren
  • 225 ml amandelmelk
  • zout
  • peper
Notenbrood met zaden

Hier hebben we iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Een voedselzandloper brood dat je kunt beleggen en meegeven voor volwasenen of kinderen in hun lunchbox. Notenbrood met zaden. Wil je geen noten, voeg dan wat extra zaden toe. Was helemaal top! Met havermout, boekweitmeel en gekookte quinoa. Ik ben fan! Recept: Kook 100 gram quinoa en zorg dat al het vocht inkookt. Laat de quinoa afkoelen. Meng 150 gram havermout met 100 gram boekweitmeel. Snijd een hand walnoten en hazelnoten fijn. Meng zout en 1 eetlepel wijnsteen bakpoeder door het meel. Schep de quinoa door het deeg. Klop 2 eieren los met 225 ml amandelmelk en roer dit door het deeg. Schep 4 eetlepels gemengde pitten en zaden door het deeg samen met de fijngehakte noten. Stort het deeg in een (siliconen) cakevorm en bak het brood 30 minuten in de oven op 180 graden. Laat het brood iets afkoelen en haal het voorzichtig uit de bakvorm. Bewaar het brood in een afgesloten trommel of in aluminiumfolie in de koelkast.

www.voedselzandloper-recepten.nl