VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart van snijbiet

Bijzondere, gezonde snijbiet-taart met een bodem van amandelmeel, boekweitmeel en hazelnoten.

  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 5 of 6 eieren
  • 450 gram snijbiet
  • 125 ml amandelmelk
  • 135 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram kokosvet
Hartige taart van snijbiet

Snijbiet! Deze heerlijke hartige taart is zeer vullend. Je kunt er 6 tot 8 punten uit snijden. Maak eerst de bodem. Maak een deeg van het amandelmeel, 2 eieren, gesmolten kokosvet en hazelnoten. Bekleed de bodem van een springvorm (20-22 cm) met bakpapier en vet de opstaande rand in met wat olijfolie. Dit gaat heel gemakkelijk met een kwastje. Druk het deeg op de bodem en zet het 20 minuten in de koelkast. Fruit wat fijn gesneden tenen knoflook en wat fijn gesnipperde sjalotjes in een hapjespan. Voeg de in stukjes gesneden snijbiet, inclusief de stelen, in delen toe en wok tot de snijbiet flink wat zachter is geworden. Laat de snijbiet goed uitlekken in een vergiet. Doe de snijbiet terug in de pan. Roer 3 eieren los met de amandelmelk en verkruimelde zachte geitenkaas met wilde knoflook. Roer dit mengsel door de snijbiet. Breng de groente op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Haal de springvorm uit de oven. Je kunt het deeg nu heel goed verder kneden. Maak een mooie opstaande rand. Vul de vorm met de snijbiet. Strooi wat grof gehakte hazelnoten op de vulling. Zet de vorm in de oven op 180 graden, gedurende 30 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl