www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Wat eten we vandaag?

Witlof met kabeljauw en hazelnoten

Witlof.... daar kun je heel veel mee. Hier zie je een prachtig recept met verschillende texturen: kabeljauw met witlofcreme en hazelnoten en gebakken witlof met cherrytomaatjes.

  • 2 slajotten
  • 7 stronkjes witlof
  • 2 moten kabeljauw
  • een handje hazelnoten
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 ml sojaroom
  • zout
  • peper
  • limoensap
  • olijfolie
Witlof met kabeljauw en hazelnoten

Voor dit gerecht met witlof werd ik geïnspireerd door Yvette van Boven. Zij kookt heerlijk voor een leuk kookprogramma op tv en schrijft recepten voor het Volkskrant magazine op zaterdag. Ik wist het recept niet precies meer, heb dus andere vis genomen en er tomaatjes en hazelnoten aan toegevoegd en de saus ook VZL-proof gemaakt. En het was me toch lekker!!! Het recept voor 2-3 personen: Begin met het maken van de saus: fruit 2 fijngesneden sjalotten in een hapjespan in wat olijfolie. Voeg 2-3 fijngesneden stronkjes witlof toe gedurende ongeveer 5 minuten. Schep ui en witlof in een kleine pan en giet er 100 ml sojaroom bij. Maak met de staafmixer een gladde saus. Breng de suas op smaak met zout en peper. Was 4 kleine stronkes witlof en snijd ze doormidden. Maak moten kabeljauw op smaak met zout, peper en en wat limoensap. Snijd een handje hazelnoten doormidden en doe hetzelfde met 250 gram cherrytomaatjes. Bak nu tegelijkertijd de vis in een grillpan, de gehalveerde witlof in de hapjespan en verwarm de tomaatjes even mee met de witlof. Laat de saus op een klein pitje intussen nog wat inkoken met een drupje limoensap. Na 5 minuten is alles gaar en warm. Schep de vis op de borden en verdeel de saus erover. Garneer met de hazelnoten. Voeg de witlof met tomaten toe.