VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Stamppot boerenkool

Weinig calorieën, veel vezels, bijna geen vet. Deze stampot van boerenkool is gezond!

  • 400 gram pastinaak
  • 1 kleine flespompoen
  • 200 gram boerenkool
  • 200 gram gerookte kalkoenreepjes
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • nootmuskaat
Lekker, gezond en voedselzandloper-proof: Stamppot boerenkool.

Super simpel en slank: stamppot stoer-en-kool! Ofwel stoer en cool! Boerenkool past helemaal in een gezonde eetwijze. Boerenkool is met recht een superfood! Waarom? Boerenkool bevat weinig calorieën, veel vezels, bijna geen vet, maar wel veel antioxidanten. Het is een ontstekingsremmer; het werkt preventief tegen hart- en vaatziekten; is een goede detox en is rijk aan ijzer, calcium, vitamine A, C en K. Zo maak je deze stamppot voor 2 personen: Schil 400 gram pastinaak en snijd deze in stukken. Doe hetzelfde met een kleine flespompoen. Doe de groenten in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat de groente net onder staat. Doe er wat zout bij. Breng de groenten aan de kook en laat ze 20 minuten garen op een zacht vuur. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en wok 200 gram boerenkool op een zacht vuur totdat de kool beetgaar is. Doe er wat zout en peper bij. Giet de pastinaak en pompoen af in een vergiet en schep ze terug in de pan. Breng op smaak met peper en vers geraspte nootmuskaat. Maak met de staafmixer een puree, zo grof of fijn als je zelf wilt. Roer de boerenkool door de puree en voeg er 200 gram gerookte kalkoenreepjes door.

www.voedselzandloper-recepten.nl