VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Winterse frittata met boerenkool, spinazie en winterwortel

Powerfood! Lekker als lunch.

  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 1 winterwortel
  • 1-2 handen boerenkool
  • 1 hand spinazie
  • 2-3 eieren
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • kurkuma
  • pikante paprikapoeder
  • cayennepeper
Winterse frittata met boerenkool, spinazie en winterwortel

Zo maak je deze frittata voor 1-2 personen: Fruit 2 fijn gesneden knoflooktenen met 1 gesnipperde rode ui. Schraap 1 winterwortel schoon, snijd hem in dunne plakjes en smoor de wortel bij de knoflook en ui. Voeg 1-2 handen boerenkool toe en laat de groente mee smoren. Wok een handvol spinazie in een andere pan en giet de groente goed af. Kluts 2 -3 eieren met zout, peper, kurkuma, pikante paprikapoeder en wat cayennepeper. Schep de uitgelekte spinazie bij de groenten en giet het eimengsel erover. Verdeel dit mengsel goed over de groenten. Zet een deksel op de pan en laat de inhoud op een zacht vuur garen gedurende 5-6 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl