VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Aardperen met paddenstoelen en wilde spinazie

Wat kan je maken met aardperen?

  • 250 gram aardperen
  • 150 gram paddenstoelen (cantharel, pied de mouton, trompet le mort)
  • 450 gram wilde spinazie
  • verse tijmblaadjes
  • knoflook
  • wat gedroogde tomaatjes
  • 3 kleine plakjes zachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
VZL-proof: Aardperen met paddenstoelen en wilde spinazie met geitenkaas

Borstel de aardperen goed schoon en snijd ze in plakjes. Borstel de paddenstoel schoon en snijd grote exemplaren wat kleiner. Bak wat klein gesneden knoflooktenen in een hapjespan. Doe de aardperen en de paddenstoelen na een paar minuten ook in de pan. Strooi er zout en peper op. Zet het vuur zacht en laat de aardperen en paddenstoelen zacht garen. Snijd wat gedroogde tomaatjes in kleine stukjes en laat ze weken in wat olijolie. Wok ondertussen in een andere hapjespan wat fijn gesneden knoflook en voeg de spinazie in delen toe. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet en doe de groente weer in de pan. Voeg zout en peper toe. Schep de tomaatjes door de spinazie. Verkruimel de geitenkaas en roer die ook door de spinazie. Dien de spinazie op met de aardperen en paddenstoelen. Een bijzondere en heerlijke combinatie!

www.voedselzandloper-recepten.nl