www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Cannelloni van courgette

Zo maak je cannelloni zonder (tarwe) deegwaren, zonder pasta.

  • 1 of 2 courgettes
  • 2-3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • wat olijfolie
  • 250 gram biologisch, gekruid kipgehakt
  • 1 pakje biologische tomatensaus (zonder suiker)
  • wat zout
  • een handje basilicumblaadjes
  • wat jong belegen geraspte kaas
  • een ovenschaal
Courgette-cannelloni

Van courgette kun je heel goed cannelloni maken. Lekker slank, met veel groente en helemaal VZL! Voor 2-3 personen: Snijd een stukje van de buitenkant van 1-2 gewassen courgette af. Snijd nu met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken van de courgette. Kook de courgette 1-2 minuten en laat ze uitlekken. Maak een saus: fruit 2-3 fijngesneden knoflooktenen met 1 gesnipperde rode ui in wat olijfolie en voeg 250 gram biologische, gekruide kipgehakt toe. Bak het gehakt lekker rul. Voeg 1 pakje biologische tomatensaus (zonder suiker) toe. Voeg nog wat zout toe. Laat de saus even inkoken en voeg een handje fijngesneden basilicumblaadjes toe. Leg in het midden van de courgetteplakjes een schepje saus en rol de courgette op tot rolletjes. Leg de gevulde rolletjes in een ingevette ovenschaal. Strooi hier wat jong belegen geraspte kaas over. Zet de schaal 25 minuten in de oven op 175 graden. Op dit recept kun je heel goed variëren. Je kunt het vlees vervangen door spinazie. Roer er dan lekker wat ricotta door. Je kunt de kaas ook weglaten. Maak dan wat meer tomatensaus en schep die over de courgette-cannelloni!

Courgette snijden met een kaasschaaf