www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met groene asperge en gerookte zalm

Heerlijke glutenvrije hartige taart met een bodem van amandelmeel en boekweitmeel.

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 50 gram gesmolten kokosvet
  • 6 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram gerookte zalm
  • 350 gram groene asperges
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • kaas
  • peper
  • wat zout
  • wat blaadjes basilicum
Hartige taart met groene asperge en gerookte zalm

Bekleed een springvorm (20-22 cm) met bakpapier. Vet de opstaande rand in. Verwarm de oven op 200 graden. Maak een deeg van 150 gram amandelmeel en 50 gram boekweitmeel, 50 gram gesmolten kokosvet, 2 eieren, wat zout en klein gescheurde blaadjes basilicum. Doe het deeg in de springvorm en zet deze 20 minuten in de koelkast. Klop 250 gram ricotta los met 4 eieren en wat zout en peper. Snijd 150 gram gerookte zalm in stukjes en roer deze door de ricotta. Snijd de houtige uiteinden van 350 gram groene asperges en snijd ze in stukjes van 2-3 cm. Halveer 125 gram cherrytomaatjes. Haal het deeg uit de koelkast en druk het even goed aan. Maak ook een opstaande rand. Leg de asperges en de tomaatjes op de deegbodem. Giet het ricottamengsel erover. Bestrooi de quiche met geraspte (Oer)kaas. Zet de taart in de oven gedurende 35 minuten.