VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Creoolse kalkoendij

Een heerlijk pittig recept met kalkoendij.

  • 1 flinke kalkoendij
  • 50 gram hazelnoten
  • een paar tomaten Coeur de Boeuf
  • 2 rode uien
  • wat knoflooktenen
  • 2-3 rode pepertjes
  • peterselie
  • olijfolie
  • 3 koffielepels bouillonpoeder
  • flinke scheut sherry
  • 3 dl water
  • 100 ml sojaroom
Creoolse kalkoendij. Niet moeilijkom te maken maar wel even wat snijwerk.

Neem een flinke kalkoendij met bot; snijd dit open en wrijf het vlees in met zout en peper; zet de oven op 200 graden; hak 50 gram hazelnoten grof en rooster die even in een koekenpan. (Er bij blijven want het gaat opeens snel.) Laten afkoelen op een bord. Nu komt de rest van het snijwerk: 500 gram vleestomaten, in kleine stukjes; 2 rode uien, gesnipperd; 4 teentjes knoflook (of minder) fijngehakt; 2 of 3 rode pepertjes zeer fijngesneden, zaadjes eruit; een handvol fijngesneden peterselie. Bak de kalkoen in wat olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur in ongeveer 6 minuten aan beide zijden lekker bruin; haal het vlees uit de pan en zet het vuur laag; fruit de ui, de knoflook en de peterselie een paar minuutjes in dezelfde pan; doe daarbij de pepertjes, de tomaatstukjes en de bouillonpoeder, een flinke scheut sherry en 3 dl water en breng dit alles aan de kook; doe het gerecht in een ovenschaal en doe de kalkoen erbij met 1 dl sojaroom. Ongeveer 35 minuten in de oven laten garen.

www.voedselzandloper-recepten.nl