VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Dorades met geroosterde zoete aardappel en linten courgette

Een gezond recept met vis en groenten.

  • 3 zoete aardappels
  • 1 courgette
  • verse basilicum
  • 3 kleine dorades
  • citroensap
  • 10 dl bouillon
  • 30 ml biologische tomatensaus uit een fles
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Dorades met geroosterde zoete aardappel en linten courgette

Zo maak je dit gerecht voor 3 personen: Verwarm de oven op 180 graden. Schil 3 zoete aardappels en snijd ze in plakjes. Giet in een kommetje wat olijfolie met wat zout en peper en bestrijk de plakjes hiermee aan beide kanten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop de schijfjes zoete aardappel in de oven, gedurende ongeveer 40 minuten. Was een courgette en snijd er met een kaasschaaf linten van. Bestrijk ze ook met wat olie, zout en peper en leg er flink wat gesnipperde stukjes verse basilicum op. Leg ze in een kleine schaal. Maak 3 kleine dorades schoon. Bestrijk ze aan beide kanten met wat citroensap met wat zout en peper en leg ze ook in de oven gedurende 20 minuten. Maak ondertussen een tomatensaus in een pannetje op een zacht vuur van 10 dl bouillon en 30 ml biologische tomatensaus uit een fles, maak dit op smaak met zout en peper en voeg er gesnipperde blaadjes basilicum aan toe. Zet als laatste de schotel met de courgette ook in de oven en grill alles alles nog 5 minuten. Haal alles uit de oven en verdeel het op de borden en geniet van dit heerlijke, gezonde gerecht! Zoete aardappels zijn helemaal geen aardappels, maar een soort wortels. Dus ze passen goed in een voedselzandloper recept. Hier lees je meer over zoete aardappels.

www.voedselzandloper-recepten.nl