VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Erwtensoep

Echt voor de herfst en de winter: Erwtensoep volgens de voedselzandloper.

  • 500 gram spliterwten
  • halve knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 3 bosuitjes
  • 1 witte ui
  • 1 laurierblad
Voedselzandloper erwtensoep.

Dit recept is voldoende voor 4 flinke kommen erwtensoep. Zo maak je het: Doe 2 liter water in een grote soeppan. Spoel de spliterwten goed af in een zeef en doe ze bij het water samen met laurierblad en wat zout en breng het aan de kook. Schep het schuim weg en laar de spliterwten op een heel laag vuur 60 minuten garen. Snij de prei in ringen en doe hetzelfde met de bosuitjes. Schil de knolselderij en snijd er kleine blokjes van. Snipper de ui. Schraap de winterwortel en snijd hem in plakjes en halveer deze. Haal de blaadjes van wat takjes selderij. Doe alle groenten in de soep en laat alles nog zo'n 30 minuten zachtjes garen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder het laurierblad en dien de erwtensoep heet op!

www.voedselzandloper-recepten.nl