VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Geroosterde kip met zoete aardappel, sinaasappel en gewokte prei

Voedselzandloper-proof toprecept.

  • 1 scharrelkip
  • 3 sinaasappels
  • 2 sjalotjes
  • 5 tenen knoflook
  • een halve bos platte peterselie
  • 3 zoete aardappels in parten
  • 3 prei
  • 2 kaneelstokjes
  • zout
  • peper
  • kerrie
  • kurkuma
Geroosterde kip met zoete aardappel en sinaasappel en gewokte prei

Maak een marinade: een mengsel van sap van 3 sinaasappels, geraspte schil van 1 sinaasappel, 2 sjalotjes in stukken, 5 tenen knoflook en een halve bos platte peterselie. De ingrediënten voor de marinade goed mengen met een staafmixer. Een scharrelkip gedurende een aantal uren marineren aan binnen- en buitenkant in de marinade. De oven voorverwarmen op 150 graden. De kip in een ovenschaal leggen samen met 3 zoete aardappels in parten, 2 kaneelstokjes en 1 sinaasappel in parten. Snijd ondertussen 3 preien in ringen en spoel ze schoon in een vergiet. Wok ondertussen in een grote hapjespan de prei in wat olijfolie, kerie, kurkuma, zout en peper, gedurende een paar minuten. Giet de marinade over de kip en laat alles garen gedurende 1,5 tot 2 uur. Zo nu en dan wat marinade over de kip gieten en de kip draaien, zo nodig de oven het laatste half uur op 175 graden zetten als de kip niet voldoende gaart.

www.voedselzandloper-recepten.nl