VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Courgettesoep met zalm en peterselie

  • 2 courgettes
  • half bolletje knoflook
  • 2 rode uien
  • bouillonpoeder
  • peper
  • zout
  • kurkuma
  • 1 stukje zalmfilet
  • olijfolie
  • peterselie
Courgettesoep met zalm en peterselie, een heerlijk hartverwarmend lunchgerecht

Een half bolletje knoflook fijn snijden en 2 rode uien snippperen en zachtjes fruiten; 2 courgettes in stukken snijden, even mee bakken, water toevoegen (1-1,5 liter), bouillonpoeder, peper en kurkuma toe voegen; soep aan de kook brengen en 20 minuutjes op een zacht vuurtje laten staan; ondertussen 1 stukje zalmfilet licht invetten met olie en ongeveer 7 minuten in de oven op 175 graden; de vis in stukjes trekken; een handvol peterselie fijn snipperen; de soep van het vuur halen en het mengsel pureren met een staafmixer; serveer de courgettesoep met de vis en de peterselie.

www.voedselzandloper-recepten.nl

Overal verkrijgbaar: VZL-recepten (herfst-winter) en VZL-recepten (voorjaar-zomer)! Een lekker Voedselzandloper kookboek, met recepten speciaal voor het seizoen! Bestel het bij bol.com of koop het bij je boekhandel.