VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Geroosterde zoete aardappelen met gebakken paddenstoelen en gewokte prei

Een heerlijk voedselzandloper recept, gezond en niet moeilijk om te maken.

  • 2 grote zoete aardappels
  • 3 preien
  • herfstpaddenstoelen (oesterzwammen, shii-take)
  • verse tijmblaadjes
  • wat geraspte geitenkaas
  • zeezout
  • olijfolie
  • oregano
  • zout
  • peper
Voedselzandloper-proof: Geroosterde zoete aardappelen met gebakken paddenstoelen en gewokte prei

Niet moeilijk en niet veel werk! Voor 2 personen: Schil en snijd 2 grote zoete aardappels in plakken van ongeveer 1 cm. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakken hierop. Giet in een kommetje wat olijfolie en oregano en kwast de plakken hiermee in. Draai de aardappelplakken om en kwast ook de andere kant in. Zet de plakken zoete aardappel gedurende 30-40 minuten in de oven op 200 graden. Snijd ondertussen 3 preien in ringen en spoel ze schoon in een vergiet. Borstel verschillende soorten herfstpaddenstoelen schoon en scheur de grote exemplaren in stukken. Verwarm wat olijfolie in een kleine koekenpan en bak daarin eerst de grote stukken paddenstoel en vervolgens de fijne exemplaren. Voeg wat zout, peper en verse tijmblaadjes toe en roer goed door. Wok ondertussen in een grote hapjespan de prei in wat olijfolie, gedurende een paar minuten. Als de paddenstoelen beetgaar zijn, voeg je ze toe aan de prei en doe je er naar smaak nog wat zout en peper aan toe. Strooi er ten slotte nog wat geraspte geitenkaas overheen. Haal de aardappelplakken uit de oven en doe er wat zeezout over!

www.voedselzandloper-recepten.nl