VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gevulde courgettebollen en gevulde aubergine

Grappig, bijzonder en met een verrassend lekkere vulling.

  • 3 courgettebollen
  • 1 aubergine
  • knoflooktenen
  • kokosvet
  • 3 tomaten
  • Provinciaalse kruiden
  • rode wijn
  • 3 plakken geitenkaas
  • zout
  • peper
Voedselzandloper: Gevulde courgettebollen en gevulde aubergine

Voor 2 personen: Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kapjes van de courgettes en de aubergine. Voor de vulling: Snijd het vruchtvlees uit de courgettes en de aubergine en snijd dit in kleine stukjes. Doe de courgetteblokjes in een vergiet en bestrooi ze met wat zout en laat ze ze 20-30 minuten uitlekken. Snijd een paar fijn gesneden knoflooktenen fijn en fruit ze in wat kokosvet. Snijd 3 tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de knoflook. Doe er wat zout, peper en Provinciaalse kruiden bij en een scheut rode wijn. Maak er een tomatensaus van door het fijn te stampen met een houten lepel. Bak de courgetteblokjes en de aubergineblokjes zachtjes gaar. Roer ze door het tomatenprutje. Snijd de plakken geitenkaas in heel kleine stukjes en voeg de helft hiervan door het groentemengsel. Vul de courgettebollen en de aubergine met het mengsel en schep de rest van de geraspte kaas er op. Zet het hoedje er op en bak de courgettes en de aubergine gedurende 25 minuten in de oven. Eet er bijvoorbeeld kippepootjes bij!

www.voedselzandloper-recepten.nl