VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gevulde pompoen met linzen en tomaten

Zo'n gevulde pompoen is niet alleen heel gezond maar staat ook heel feestelijk op tafel!

  • 2 biologische pompoenen
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 dubbelblikje tomatenpuree
  • 2 preien
  • 2 blikken gepelde tomaten op sap
  • 2 blikken rode linzen
VZL-proof: Gevulde pompoen met linzen en tomaten. Heerlijk met quinoa en een groene salade

Was de pompoenen en maak ze droog en snijd er een kap vanaf zodat je een deksel krijgt. Verwijder alle pitten en draden. Snijd de knoflook heel fijn en snipper de uien. Snijd de prei in ringen en was ze in een vergiet. Giet de linzen af en spoel ze goed af in een vergiet. Fruit de ui met de knoflook in een pan met zware bodem en roer de tomatenpuree erdoor. Doe de prei erbij. Na een paar minuten doe je ook de tomaten op sap erbij en maak je ze met een houten lepel voorzichtig kleiner. Voeg ook de linzen toe met zout, peper en 2 theelepels chilipoeder en flink wat gedroogde Franse kruiden. Laat alles even zachtjes doorkoken en schep de pompoenen vol en zet ze in de oven op 180 graden gedurende 30 minuten. Wat je over hebt, verwarm je in de pan op heel laag vuur. Schep het linzenmengsel op de borden er strooi er vers geraspte belegen kaas over. Heerlijk met quinoa en een groene salade. Bewaar de pompoen in de koelkast en maak daar een ander recept mee.

www.voedselzandloper-recepten.nl