VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Lasagne van knolselderij met groene kool

Gezonde lasagne zonder pasta-bladeren.

  • 1 aubergine
  • 1 knolselderij
  • 1 blik tomaten op sap
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • knoflook
  • gedroogde kruiden (tijm, oregano en/of Italiaanse kruiden)
  • geraspte kaas, belegen of oud
  • 1 kleine bol mozzarella
  • zout
  • peper
  • kerrie
  • kurkuma
lasagne van knolselderij met groene kool, aubergine en tomaten uit blik. Heerlijk zonder lasagnevellen!

Zo maak je deze lasagne van knolselderij: Maak alles eerst 'panklaar'; snijd de aubergine in dunne plakken, bestrooi met zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet, spoel de aubergine af met water en dep de plakken droog met keukenpapier; vet ze in met een mengsel van olijfolie met zout en peper en bak de plakken aan beide zijden zachtjes iets bruin. Snijd de knolselderij in plakken, schil deze en kook ze met wat zout gedurende een minuut of 8 en laat ze uitdruipen in een vergiet; verwijder de grote bladeren en de harde delen van de groene kool en snijd hem fijn; doe de groente weer in de pan en kook de kool nog 8 minuten. Fruit ondertussen wat zeer fijn gesneden knoflook met gesnipperde rode ui in een hapjespan; voeg de tomaten met sap toe en snijd de tomaten gedurende het koken wat fijner; doe de kruiden bij de tomaten met zout en peper samen met een blikje tomatenpuree en een scheut rode wijn; laat de saus zachtjes indikken en haal de pan van het vuur. Bedek een ovenschaal met schijven gekookte knolselderij, doe hier zout, peper, kerrie, kurkuma en wat geraspte oude kaas over; bedek de schijven met een laag groene kool met kruiden en wat gerapste kaas; voeg vervolgens wat tomatensaus toe en de aubergine, daarop weer wat kaas; blijf dit herhalen tot alles in de schaal ligt en eindig met een laagje tomatensaus met Parmezaan en plakjes mozzarella; zet de schaal 10 minuten in de oven op 200 graden en daarna nog 5 minuten onder de grill op 250 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl