VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Lasagne van koolraap met spinazie, zalm en ricotta

Gezonde lasagne zonder pasta-bladeren en zalm in plaats van rood vlees.

  • een halve koolraap
  • 600 gram spinazie
  • 125 gram ricotta
  • sojamelk of amandel- of hazelnootmelk
  • 75 gram pittige oude kaas
  • 2 gerookte zalmsteaks
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
Voedselzandloper-proof, zonder pasta-balderen: Lasagne van koolraap met spinazie, zalm en ricotta.

Het recept voor 2-3 of personen: Schil en snijd een halve koolraap in plakken en kook de plakken met wat zout in water gedurende 5-7 minuten. Ze zijn dan lekker zacht en je kunt ze dan goed overdwars tot nog dunnere plakken snijden. Dit zijn dus je 'lasagnebladen'. Vet een middelgrote ovenschaal in met wat olijfolie en bedek de bodem met een deel van de koolraapbladen. Wok 600 gram spinazie in delen en laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Meng 125 gram ricotta met wat sojamelk (of amandel- of hazelnootmelk) en roer er 75 gram pittige oude kaas door met wat zout, peper en nootmuskaat en roer dit door de spinazie. Leg 1/3 deel van de spinazie op de koolraap en voeg er 1/3 deel van 2 warme gerookte zalmsteaks aan toe. (De steaks kun je zo kopen maar moet je even uit elkaar trekken.) Herhaal het stapelen maar bij de derde keer doe je eerst de zalm op de koolraap en daarna de spinazie. Eindig met 125 gram ricotta, aangemaakt met wat sojamelk en versier de lasagne met wat plakjes verse tomaten. Zet de schotel in de oven op 180 graden en bak de lasagne in 30 minuten gaar. Deze lasagne is voedselzandloper-proof omdat je geen pasta-bladeren gebruikt, maar koolraap. En zalm in plaats van (rood) vlees.

www.voedselzandloper-recepten.nl