VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Preisoep met fijne tuinerwtjes en rucola en kurkuma

Een lekkere, lichte voedselzandloper soep van prei en tuinerwten voor de lunch.

  • 2 knoflooktenen
  • 1 uitje
  • 2 preien
  • wat kokosvet (of olijfolie)
  • 2 koffielepels bouillonpoeder
  • wat kurkuma
  • peper
  • 75 gram tuinerwtjes (uit de diepvries)
  • 1 hand rucola
  • (eventueel sojaroom)
Voedselzandlopersoep voor de lunch: Preisoep met fijne tuinerwtjes en rucola en kurkuma

Mmmmm. Soep van prei met fijne tuinerwtjes en rucola en kurkuma. Het is geen maaltijdsoep, maar een lichte soep voor de lunch. Zo maak je deze gezonde VZL-soep (2 volle borden): Snijd 2 knoflooktenen heel fijn en snipper 1 uitje. Snijd 2 preien in ringen en was de prei goed af in een vergiet. Verhit wat kokosvet (of olijfolie) in een soeppan en fruit de ui met de knoflook. Voeg na een paar minuten de prei toe. Breng de prei op smaak met 2 koffielepels bouillonpoeder, wat kurkuma en peper. Laat de prei 20 minuten zacht stoven. Voeg 75 cl kokend water toe. Laat de soep aan de kook komen en doe er 75 gram tuinerwtjes uit de diepvries bij en 1 hand rucola. Laat de groenten nog 5 minuten meestoven. Ga even met de staafmixer door de soep maar niet te lang. Als de erwtjes nog heel zijn, geven deze een heerlijke bite. Voor een verfijnde smaak voeg je nog wat sojaroom toe.

www.voedselzandloper-recepten.nl