VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Rode kool met biet

Een heerlijke herfst maaltijd: rode kool met biet (en appeltjes), frietjes van koolraap en scharrelkip-rollade.

  • 1/2 rode kool
  • 1 rode ui
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • een halve citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 appeltje
  • verse peterselie
  • klein glaasje water
  • reepjes citroenschil
  • zout
Voedselzandloper-proof super maaltijd: rode kool met biet en appletjes, frietjes van koolraap en scharrelkip-rollade.

Zo maak je de rode kool: Wat knoflook en een ui fruiten en hieraan een halve rode kool in reepjes toevoegen met een in plakjes gesneden gekookte (kan je zo in de super kopen) rode biet; 1 blikje tomatenpuree toevoegen met het sap van een halve citroen en een klein glaasje water; alles 30 minuten laten stoven; als je het niet zoet genoeg vindt, kun je ook een zoet appeltje meestoven); wat zout toevoegen en garneren met verse peterselie en reepjes citroenschil. Snipper de ui en snijd knoflook. De knoflook en de ui fruiten en hieraan een halve rode kool in reepjes toevoegen met een in plakjes gesneden gekookte rode biet. Een blikje tomatenpuree toevoegen met het sap van een halve citroen en een klein glaasje water. Alles 30 minuten laten stoven. Als je het niet zoet genoeg vindt, kun je ook één of twee zoete appeltjes meestoven. Wat zout toevoegen en garneren met verse peterselie en reepjes citroenschil. Zo maak je de frietjes van koolraap: Schil een halve koolraap en snijd deze in 'frietjes'; hussel de koolraapfrietjes in een ovenschaal door een mengsel van wat mooie olijfolie, 2 eetlepels versgeperst citroensap (van een biologische citroen) en zout en peper. Leg de koolraapfrietjes op een bakplaat in de oven (voorverwarmd, op 200 graden) en laat ze een minuut of 25-30 garen. Gebruik voor het snijden van de koolraap een stevig mes, liefst roestvrijstaal uit één stuk, want je moet flink kracht zetten.

www.voedselzandloper-recepten.nl