VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Uientaart

Nooit geweten dat een uientaart zo lekker is!

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosvet
  • 6 rode uien
  • 200 gram camembert
  • handje walnoten
  • 200-300 ml rode port
  • 6 takjes tijm
  • 3 eetlepels kokosbloemsuiker
  • zout
  • peper
VZL-uientaart (taart van uien)

VZL-uientaart. Voor het eerst in mijn leven maakte ik een uientaart. Nooit geweten dat dit zo lekker was. Wow! Dit was echt te gek lekker! Ook heerlijk bij een glas rode wijn! Je kunt ook de port weglaten. Neem dan zoete uien en stoof ze in rode wijnazijn. Zo maak je deze taart: Maak een deeg van amandelmeel, boekweitmeel. (van allebei 100 gram kan ook), geklutste eitjes (L), zout en gesmolten kokosvet. Vet de bodem en de helft van de rand van een opstaande rand van een springvorm (20-22 cm) en druk het deeg op de bodem en zet het in de koelkast. Laat een mooie camembert op kamertemperatuur komen. Snijd de walnoten in stukjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Schil de uien en snijd ze in ringen. Stoof de ui in wat olijfolie in een hapjespan op een zacht vuur en voeg de rode port toe en de kokosbloemsuiker of een ander zoetmiddel. Blijf hier bij en roer goed door tot al het vocht verdampt is. De uien ruiken dan al overheerlijk. Voeg nog wat peper toe. Zet het vuur uit als al het vocht verdampt is en laat het uienmengsel 10 minuten afkoelen. Haal het deeg uit de koelkast. Je kunt het nu goed bewerken omdat het koud is. Maak van het deeg een opstaande rand en druk de bodem goed aan tot een geheel. Stort het uienmengsel op de bodem.Snijd de camenbert in plakjes en leg ze op het uienmengsel. Strooi de noten over de kaas en tot slot de tijm. Zet de taart in de oven op 180 graden gedurende 20 minuten. Haal de uientaart uit de oven en snijd er punten of puntjes van.

www.voedselzandloper-recepten.nl