www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Voedselzandloper Speculaastaart

Speculaas zonder graan- en koemelkproducten.

  • 50 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 125 gram kokosvet
  • 5 gedroogde vijgen (of dadels of abrikozen)
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel kokosbloemsuiker
Voedselzandloper speculaastaart

Vol verwachting klopt ons hart!!! Zo maak je deze verrukkelijke speculaastaart: Doe 50 ml amandelmelk, 1 geprakte rijpe banaan en 125 gram gesmolten kokosvet in een blender en pureer de ingrediënten. Snijd 5 gedroogde vijgen (dit mogen ook dadels of abrikozen zijn) in heel kleine stukjes. Meng 200 gram amandelmeel met 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder, 2 eetlepels speculaaskruiden, 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel kokosbloemsuiker. Doe dit mengsel ook in de blender en maak er een mooi elastisch deeg van. Roer de vijgen door het deeg. Gebruik je een siliconen bakvorm dan kun je het deeg er zo instorten. Gebruik je een gewone springvorm, vet die dan eerst even in. 30-35 minuten bakken in de oven op 160 graden.