VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Courgette met aubergine en kastanjechampignons

Gezond recept voor als je geen haast hebt.

  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 250 gram kastanjechampignons
  • olijfolie
  • gedroogde tijm
  • knoflook
  • 2 blikken tomaten opsap
  • 1 scheut rode wijn
  • 200 gram mozzarella
  • geraspte parmezaan
Courgette met aubergine en kastanjeschampignons. lLkker uit de oven!

Dit recept past in de serie liefde en toewijding. Dus heel geschikt wanneer je voor je plezier iets moois wilt klaarmaken en geen haast hebt maar gewoon lekker wilt koken volgens een simpel recept en volgens de Voedselzandloper. Het recept voor courgette met aubergine en kastanjechampignons: snijd 2 courgettes in de lengte in plakken, strooi er zout over heen en laat ze een half uur uitlekken in een vergiet, (courgettes bevatten veel vocht, daarom moet je ze goed laten uitlekken, gedurende een half uurtje); ondertussen 1 aubergine wassen en in de lengte snijden in plakken van 1,5 cm. 250 gram kastanjechampignons met keukenpapier schoonvegen, in plakjes snijden en in wat olijfolie met gedroogde tijm zachtjes garen; een kommetje klaarzetten met olijfolie, zout en peper en de plakken aubergine hier aan 2 kanten mee bestrijken. Een paar tenen knoflook fijn snijden, zachtjes fruiten en er 2 blikken tomaatstukjes met sap aan toevoegen en een scheut rode wijn en wat tijm. Saus laten inkoken en ondertussen 200 gram mozzarella laten uitlekken en in plakjes snijden; een middelgrote ovenschaal bedekken met een laagje courgette (aubergine)plakjes, een laagje saus en wat geraspte parmezaan, herhaal dit tot alles in de ovenschaal ligt en leg de mozzarella bovenop een laagje saus met parmezaan. Zet de schaal in de oven (180 graden) gedurende ongeveer 30 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl