VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Courgette met trostomaten, rode ui en geitenkaas

Een gezonde oven-maaltijd volgens de voedselzandloper.

  • 1,5 witte of groene courgette
  • 500 gram tomaten
  • 2 rode uien
  • geitenkaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
Courgette met trostomaten, rode ui en geitenkaas

Het recept voor 2 personen: Vet een middelgrote ovenschotel in en leg daar 2 in ringen gesneden rode uien op. Snijd 1,5 witte of groene courgette in lange repen of in ronde plakken. Leg ze in een vergiet, strooi er zout over en laat ze minstens 15 minuten uitlekken, spoel ze goed af met water en droog de courgette goed met keukenpapier; vet ze in met wat olijfolie met peper en en zout en bak ze aan één kant gedurende een paar minuten in een koekenpan en laat het vet uitdruipen op keukenpapier; leg een laag courgette op de uien met een laag in plakjes gesneden tomaat, eventueel nog wat peper en zout erbij gevolgd door een laag plakjes geitenkaas, herhaal dit en zet de schotel gedurende 25 minuten in de oven op 200 graden. Courgette bevat veel vocht, je kunt dat beter van tevoren eruit laten lopen. Het is niet zo intensief, gewoon op tijd even in een vergiet leggen. En even voorkoken geeft een knapperig effect!

www.voedselzandloper-recepten.nl