VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Frans stoofpotje met Emmentalerkaas en Coeur de Boeuf

Een heerlijk voedselzandloper gerecht. Smaakt fantastisch met een stuk Quiche Lorraine!

  • 1 grote rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 Coeur de Boeuf (tomaat)
  • 2 (gewone) tomaten
  • 100 gram Emmentaler kaas
  • olijfolie
  • scheutje rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • flink wat verse blaadjes tijm
  • een paar laurierbladen
  • zout
  • peper
Frans stoofpotje met Emmentalerkaas en Coeur de Boeuf

Je kunt dit stoofpotje heel goed eten met een stuk quiche lorraine. Zo maak je dit verrukkelijke gerecht voor 2-3 personen: Snijd de ui in stukken. Was de courgette en snijd hem in stukken en doe hetzelfde met de paprika. Was de Coeur de Boeuf en de andere tomaten en snijd ze in stukken. Verwijder de harde witte kern en de zaden van de tomaten. Snijd kleine blokjes van de Emmentaler kaas. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg na een paar minuten de paprika en de courgette toe. Voeg na 5 minuten de tomaten toe. Stoof het gerecht met een scheut rode wijn, flink wat verse blaadjes tijm en een paar laurierbladen met zout en peper naar smaak. Voeg zo nodig wat kokend water toe. Laat het gerecht mooi garen en laat de blokjes kaas lekker zacht worden en draden trekken. Haal de laurierblaadjes uit het gerecht.

www.voedselzandloper-recepten.nl