VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gegrilde groenten met feta van geiten- en schapenkaas

Heerlijk nazomers recept voor gegrilde courgettes, aubergines en paprika.

  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 3 tenen knoflook
  • 5 trostomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 scheut rode wijn
  • 1 klein handje verse blaadjes oregano
  • 1 flinke handvol blaadjes koriander
Gegrilde groenten met feta van geiten- en schapenkaas

Snijd de aubergine in stukken en bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet 30 minuten uitlekken. Spoel ze af en dep ze droog en smoor ze met de in stukken gesneden ui in 5 minuten in ruim olijfolie mee. Voeg zout, peper en 2 fijn gesneden tenen knoflook toe, 1 blikje tomatenpuree, 1 fijngesneden tomaat en een flinke scheut rode wijn en laat dit samen samen zachtjes garen en inkoken. Snijd de gewassen courgettes in stukjes en doe hetzelfde met de paprika's en de rest van de tomaten en voeg de gebakken groenten in een grote kom toe aan de verse gesneden groenten en kruiden; nog 1 fijn gesneden teen knoflook erbij met wat zout en peper naar smaak en wat chilivlokken en leg dit alles op een grote, ingevette ovenplaat (of 2 kleinere ovenschotels) en laat de groenten gedurende 45 minuten garen in de oven op 200 graden. Voeg na ongeveer 25 minuten 175 gram in kleine stukjes gesneden feta toe en laat alles verder garen.

www.voedselzandloper-recepten.nl