VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Hartige taart met courgette en sardientjes

Deze gezonde hartige taart met vis is niet moeilijk om te maken.

Voor de bodem:

  • 200 gram havermout
  • 50 gram kokosvet
  • 2 eitjes
  • een handvol basilicum
  • Parmezaan
  • zout
  • peper

Voor de vulling:

  • 1 courgette
  • 3-4 trostomaten
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • 1 blikje sardientjes
Voedselzandloper-proof: Hartige taart met courgette en sardientjes

Haal het kokosvet een uur voor gebruik uit de koelkast. Kneed een deeg van 200 gram havermout, 50 gram kokosvet, 2 eitjes, een handvol in stukken gescheurde blaadjes basilicum, wat fijn geraspte Parmezaan en zout en peper. Bekleed hier een ingevette springvorm mee (van 20-24 cm) en zet het deeg even in de koelkast. Snijd 1 gewassen courgette in plakken en doe hetzelfde met 3 of 4 trostomaten. Leg de courgetteplakjes op de taartbodem en strooi daarop wat peper en zout. Leg de in plakjes gesneden tomaat hier op en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden. Voeg er 1 blikje in stukjes gesneden sardientjes aan toe. Zet de hartige taart in de oven gedurende 30 minuten op 180 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl