VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kalkoendij met courgette en wilde perzik

Een heerlijk voedselzandloper recept.

  • 1 kalkoendij
  • 1 rode ui
  • 1,5 courgette
  • 3 wilde perziken
  • een handjevol verse oregano-blaadjes
  • zout
  • peper
  • Italiaanse kruiden
  • rode wijn
Kalkoendij met courgette en wilde perzik

Het recept voor de kalkoendij (die kun je bij de poelier kopen en is een stuk groter dan een kippendij, 1 kalkoendij is zeker voldoende voor 2 personen): wrijf het vlees in met zout, peper en italiaanse kruiden en braad het aan weerszijden aan in een braadpan. Giet er een flinke scheut rode wijn over (dan blijft het vlees mals) en voldoende kokend water om het vlees langzaam te laten garen. Reken op 45 minuten. Mocht het vlees eerder gaar zijn dan de groenten, haal het dan uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Het recept voor de courgette-perzikschotel: snipper 1 rode ui fijn en fruit deze zachtjes in een hapjespan en voeg er 1,5 in stukjes gesneden courgette aan toe en laat dit zachtjes garen. Doe er wat zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden bij en 3 in stukjes gesneden wilde perziken. (Als de perziken heel erg rijp zijn hoeft dit maar een paar minuten, anders moet je ze iets eerder toevoegen.) Strooi er een handjevol verse oregano-blaadjes overheen en laat dit alles goed gaar worden. Schep het mengsel op de borden en voeg daar de in stukjes gesneden kalkoen aan toe.

www.voedselzandloper-recepten.nl