VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kikkererwten met zalm en venkel

Een heerlijke voedselzandloper maaltijd met zalm uit de oven.

  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 sjalotten
  • 1 venkel
  • 2 sinaasappels
  • 100 ml sojayoghurt of magere kwark
  • 300 gram zalm
  • viskruiden of zout en peper
  • gedroogde dille
  • olijfolie
Kikkererwten met zalm en venkel

Het recept voor 2-4 personen: maak een salade van 1 blikje goed afgespoelde kikkererwten, 2 zeer fijn gesneden sjalotten, 1 in heel kleine plakjes gesneden venkel en 1 in kleine stukjes gesneden sinaasappel. Maak een saus van 100 ml sojayoghurt (of magere kwark), sap van 1 sinaasappel en wat gedroogde dille en zout en peper naar smaak en roer de saus door de kikkererwten. Vet een ovenschotel in met wat olijfolie, wrijf ongeveer 300 gram zalm in met viskruiden of zout en peper, wentel de zalm even door het vet in de ovenschotel en laat deze garen gedurende 8 minuten in een voor verwarmde oven op 175 graden.

www.voedselzandloper-recepten.nl