VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Koolraap uit de oven

Een gezond recept met kip en spinazie.

  • 1 koolraap
  • een halve biologische citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
Voor de kippendijtjes:
  • 4 stukjes kippendij
  • zout
  • peper
  • citroensap
  • rode wijn
Voor de gremolata (komt op de kip):
  • citroenrasp
  • 1 teen fijngesneden knoflook
  • een handjevol fijn gesneden blaadjes platte peterselie
  • zout
  • peper
  • een scheut mooie olijfolie
Koolraap uit de oven

Het recept voor 2 personen: We beginnen met de koolraap. Schil een halve koolraap en snijd deze in 'frietjes'; schep de koolraap om met wat mooie olijfolie, 2 eetlepels versgeperst citroensap (van een biologische citroen) en zout en peper; leg de koolraapfrietjes in een grote ovenschaal in de oven (voorverwarmd op 200 graden) en laat ze een minuut of 15 garen en hussel ze om in het citroenmengsel. Ondertussen de kippendijtjes insmeren met een mengsel van olijfolie (piepklein beetje), zout, peper, wat citroensap; leg de kip bij de koolraap en overgiet de kip met een scheut rode wijn (dit houdt de kip mals) en laat dit alles nog zo'n 25 minuten in de oven garen. Maak ondertussen de gremolata (voor op de kip) van 1 fijn gesneden knoflookteen, met een handjevol fijn gesneden platte peterselie, wat citroenrasp, zout, peper en een scheut goede olijfolie; tegen het einde van de oventijd een knoflookteen fijnsnijden in een hapjespan met wat olie fruiten en 450 gram spinazie in delen toevoegen; op smaak brengen met peper en zout; ovenschotel uit de oven halen en kip bestrooien met gremolata; spinazie laten uitlekken en alles mooi opdienen. Eet smakelijk!

www.voedselzandloper-recepten.nl