VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Mediterrane quiche

Heerlijk zomers en vegetarisch: quiche met een bodem zonder bladerdeeg.

Voor de bodem:
  • 200 gram havermout
  • 50 gram vloeibare kokosvet
  • 2 eitjes
  • zout
  • Italiaanse gedroogde kruiden
Voor de vulling (quiche):
  • 3 preien
  • 300 gram bospeen
  • 4 kleine trostomaten
  • olijfolie
  • verse blaadjes oregano
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eitjes
  • sojaroom
  • geitenkaas
Mediterrane quiche

De bodem wordt heerlijk krokant en omdat je voor het deeg maar 50 gram kokosolie gebruikt scheelt het aanzienlijk in calorieën met bijvoorbeeld een quiche van bladerdeeg. OK, je maakt dus de bodem van 200 gram havermout, gewoon van die goedkope uit een zak, doe de havermout in een mengkom en voeg daar 50 gram vloeibare kokosvet aan toe. Klop er 2 eitjes doorheen en wat zout en flink wat Italiaanse gedroogde kruiden en kneed dit goed door elkaar. Het hoeft geen samenhangend deeg te worden. Vet een springvorm in met wat kokosvet en bekleed de vorm met het havermout deeg. Je moet dit heel goed uitrollen want niet alleen de bodem moet worden bekleed maar er moet ook een opstaand randje komen, geloof me, dit kan met deze hoeveelheid. Zet het deeg weg in de koelkast en ga verder met de vulling. Snijd 3 schoon gewassen preien in ringetjes en laat ze uitlekken. Snijd 300 gram bospeen in plakjes en 4 kleine trostomaten in stukjes. Smoor de prei met de peen in een hapjespan in wat olijfolie en voeg na een paar minuten de tomaat toe, flink wat verse blaadjes oregano en ook nog wat gedroogde Italiaanse kruiden. Klop ondertussen 2 eitjes, voeg daar wat sojaroom aan toe en wat fijn grof geraspte geitenkaas. Bedek de bodem met het groentemengsel en giet daar het eiermengsel over heen en bedek dit met plakjes geitenkaas, voldoende om alles te bedekken. Zet de quiche in een voor verwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten.

www.voedselzandloper-recepten.nl