www.voedselzandloper-recepten.nl

VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Ovenschotel met schelvis, spinazie en tomaten

Een super slanke ovenschotel.

  • 4 knoflooktenen
  • 600 gram spinazie
  • 6 Roma tomaten
  • Vadouvan
  • 350 gram schelvis
  • wat boekweitmeel
  • 100 gram geraspte jong belegen kaas
Ovenschotel met schelvis, spinazie en tomaten

Deze ovenschotel bevat alleen groenten en vis. Lekker en simpel met schelvis, tomaten en spinazie. Dus ook nog eens lekker slank! Het recept is voor 2 personen. Als je het aanvult met bijvoorbeeld zoete aardappel of quinoa, is het voldoende voor 4 personen. Het recept: Fruit 4 fijngesneden knoflooktenen in een hapjespan en wok in delen 600 gram spinazie mee. Laat de spinazie goed uitlekken. Vet een ovenschaal in en schep de spinazie in de schaal. Snijd 6 Roma tomaten in plakken. Leg de helft van de plakken op de spinazie. Snijd ongeveer 350 gram schelvis in stukken. Breng ze op met zout, peper en vadouvan. Leg de vis op de tomaten en strooi er wat boekweitmeel over. Leg de rest van de tomaten op de vis en strooi er 100 gram geraspte jong belegen kaas over. Zet de schaal 25 minuten in de oven op 25 graden. Eet smakelijk! Vadouvan is een heerlijk kruidenmengsel. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen.