VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Quiche van cherrytomaatjes en snijbonen met bosuitjes en munt

Quiche met een bodem zonder bladerdeeg (dus voedselzandloper-proof).

Voor de quiche:
  • 200 gram havermout (of: 150 gram plus 75 gram boekweitmeel)
  • 50 gram kokosolie
  • 4 eieren (L)
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • roomkaas met kruiden
  • geraspte belegen kaas
  • gedroogde basilicum
  • zout
  • peper
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • (bakpapier)
Voor de snijbonen:
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram snijbonen
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • wat blaadjes verse munt
Met een bodem zonder bladerdeeg (VZL-proof:): Quiche van cherrytomaatjes en snijbonen met bosuitjes en munt

Quiche van cherrytomaatjes en snijbonen met bosuitjes en munt! Allebei super heerlijk. Ook afzonderlijk goede recepten. Ik moest zelf een beetje improviseren met de bodem omdat ik niet genoeg havermout op voorraad had. Meestal gebruik ik 200 gram havermout. Ik had nog maar 150 gram in huis en heb daar mijn restje boekweitmeel er aan toegevoegd. Ik kwam op 225 gram mout/meel. Dat kan dus ook wel. Maak een deeg van havermout en boekweitmeel. Verwarm 50 gram kokosolie tot ze gesmolten is. Roer havermout, boekweitmeel, 2 eieren (L) en kokosolie met wat zout, peper en gedroogde oregano tot een deeg. Bekleed een springvorm met een laag bakpapier en bestrijk de randen met wat olijfolie en druk het deeg in de vorm. Als het dan nog niet helemaal soepel is, zet je het 20 - 30 minuten in de koelkast. Was 200 gram mooi rode cherrytomaatjes en haal de kroontjes ervan af. Haal het deeg uit de koelkast en maak er een goede bodem van met opstaande randen. Leg de tomaatjes op de bodem en verkruimel er 75 gram zachte geitenkaas over. Roer 2 eieren (L) met flink wat roomkaas met kruiden en wat geraspte belegen kaas. Roer hier wat gedroogde basilicum door en giet het mengsel over de taart. Zet de hartige taart in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak de taart in 30 -35 minuten. Roerbak 2 in ringetjes gesneden bosuitjes in wat olijfolie. Voeg daar 200 gram in ruiten gesneden snijbonen aan toe. Voeg wat zout en peper toe en wat fijn gescheurde blaadjes verse munt. Toplekker!

www.voedselzandloper-recepten.nl