VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Rode zeebaarsfilet met zoete aardappel, verse kruiden en wilde paddenstoelen

Een kleurrijke, gezonde maaltijd met vis.

  • 2 rode zeebaarsfilets
  • 2 grote zoete aardappels
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • verse kruiden zoals tijm, basilicicum, oregano, platte peterselie
  • 150 gram (wilde) paddenstoelen
  • een halve citroen
verse rode zeebaarsfilet met zoete aardappel, verse kuiden en wilde paddenstoelen

Om de lente te vieren een heerlijk maal met verse vis (rode zeebaars) van het seizoen. Dit kun je natuurlijk ook heel goed het komend weekend (voor je gasten) klaarmaken. Het is heerlijk en het heeft een mooie kleurencombinatie. Het recept voor 2 personen: schil 2 grote zoete aardappels en snijd er lange plakken van, van ongeveer 1 cm dikte; leg ze in een passende ovenschaal; hussel er wat olijfolie doorheen, leg er een zeer fijn gesneden teen knoflook overheen en voeg er zout en peper aan toe, zet de schaal in een voorverwarmde oven (240 graden) gedurende 15 minuten en haal de schaal uit de oven; snijd 2 rode zeebaarsfilets aan de lange kant in tot halverwege en vul de vis met verse kruiden (ik had tijm en basilicum en heb er nog wat gedroogde Provençaalse kruiden aan toegevoegd) bak 150 gram paddenstoelen, een mix) in een hapjespan en laat ze inkoken, breng op smaak met het sap van een halve uitgeperste citroen en zout en peper; verwerk de paddenstoelen een beetje tussen de aardappelplakjes en leg de visfilets er bovenop; strijk de bovenkant van de vis nog heel licht in met wat olijfolie. Zet de schotel gedurende 15 minuten terug in de oven en eet de rode zeebaars met zoete aardappel warm op.

www.voedselzandloper-recepten.nl