VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Soufflé met spruiten

Een heerlijk VZL-proof recept voor spruiten-soufflé.

  • 500 gram spruiten
  • kokosvet
  • 3 eitjes
  • 1 dl sojamelk
  • 100 gram Old Amsterdammer
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • peper
  • zout
Voedselzandloper-proof: Soufflé met spruiten.

Soufflé van spruiten! Dit recept is (met frietjes van koolraap) voldoende voor 3 personen. Zo maak je de soufflé: Snijd de buitenste schil van 500 gram spruiten en kook ze in ruim water in 6 minuten beetgaar en giet de spruiten af. Smelt wat kokosvet en laat die wat afkoelen. Giet de spruiten in een ovenvaste (hoge) schaal. Splits 3 eitjes. Mix van de eiwitten een stevige massa die zo sterk is dat ze ook omgekeerd niet meer uit de schaal valt. Kluts de eierdooiers los. Meng de spruiten met de eierdooiers, 1 dl sojamelk, 100 gram Old Amsterdammer, 2 eetlepels amandelmeel, het kokosvet, peper en wat zout. Schep heel voorzichtig het stijf geslagen eiwit door de massa en zet de schaal gedurende 30 minuten in de oven op 200 graden. Het recept is van Sonja van de Rhoer (vond ik in de krant maar niet volledig omschreven en ook niet VZL-proof, dus ik heb het bewerkt voor alle VZL-volgers die van spruitjes houden.)

www.voedselzandloper-recepten.nl