VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Speculaas muffins met chocola

Muffins zonder graan- en koemelk producten.

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 3 eetlepels kokosbloemsuiker
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 100 gram kokosvet
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 overrijpe banaan
  • 40 gram extra pure chocola
  • zout
  • (papieren cakevormpjes)
  • (een muffinvorm)
Speculaas muffins met chocola

Voor Sinterklaas: Voedselzandloper speculaas muffins met chocola! Weeg 150 gram amandelmeel met 50 gram boekweitmeel. Meng hier 1 eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder door, 3 eetlepels kokosbloemsuiker en 2 eetlepels speculaaskruiden en een snufje zout. Verhit 100 gram kokosvet en meng dit door het meel met 50 ml amandelmelk. Prak 1 overrijpe banaan (ik haal ze uit de diepvries) en snijd 40 gram extra pure chocola in flinters. Roer de banaan en de chocola door het deeg. Schep het deeg in papieren cakevormpjes die je in een muffinvorm hebt gezet. Maak de bovenkant nog even plat met een lepel en bak de muffins gedurende 20 minuten op 175-180 graden. Check ook nog even of ze gaar zijn door er een vork recht in te steken. Blijft er nog iets aan de vork steken, laat de muffins dan nog 5 minuten in de verwarmde oven. Zijn de muffins gaar, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Super lekker en een heerlijke gezonde toevoeging voor het Sinterklaasfeest!

www.voedselzandloper-recepten.nl