VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Tomaten-tonijnrisotto van quinoa met doperwtjes

Makkelijk, gezond en lekker: Risotto met quinoa in plaats van rijst.

  • 100 gram quinoa
  • lekker veel verse tijmblaadjes
  • 1 glas witte wijn
  • 300 gram biologische tomatensaus
  • 200 gram erwtjes
  • 1 blikje uitgelekte tonijn
  • gemalen Italiaanse kaas
  • olijfolie
Tomaten-tonijnrisotto van quinoa met doperwtjes

Tomaten-tonijnrisotto van quinoa met doperwtjes. Je kunt deze overheerlijke risotto klaarmaken zoals je dat eigenlijk altijd al deed voordat je de Voedselzandloper kende. Vervang alleen de rijst door quinoa. Voor 2 personen heb je 100 gram quinoa nodig. Verwarm olijfolie in een hapjespan en roer er 100 gram quinoa door zodat alle korrels door de olijfolie zijn opgenomen. Roer hier ook lekker veel verse tijmblaadjes door. Voeg 1 glas witte wijn toe en roer dit goed door. Zorg dat je minstens een halve liter bouillon hebt. Als de wijn is ingekookt, voeg je in delen ongeveer 300 gram biologische tomatensaus toe. Voeg daarna in delen bouillon toe totdat de risotto bijna gaar is. Roer 200 gram erwtjes en 1 blikje uitgelekte tonijn door de risotto. Strooi er lekker veel fijn gemalen Italiaanse kaas over. Heerlijk!!!

www.voedselzandloper-recepten.nl