VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Gegrilde courgette met tomatensaus

Een gezonde ovenschotel met courgette en kaas.

  • 2 courgettes
  • 2 blikken tomaatstukjes
  • knoflook
  • 2 sjalotjes
  • verse of gedroogde tuinkruiden
  • (eventueel) olijven
  • olijfolie
  • 200 gram mozzarella
  • 75 gram (of meer) fijngeraspte parmezaanse kaas
  • 1 handvol basilicum blaadjes
  • zout
  • peper
  • citroensap
Gegrilde courgette met tomatensaus. Voor dit heerlijke recept heb je wel wat liefde en toewijding nodig.

Voor 2,3 of 4 personen. Het hangt ervan af van wat je erbij doet: Je hebt nodig: 2 courgettes, 2 blikjes tomaatstukjes, fijngehakte knoflook naar smaak, 2 fijngesneden sjalotjes, veel verse tuinkruiden, en/of ggedroogde kruiden, (eventueel olijven) 1 grote bol mozzarella, olijfolie, 75 gram of meer fijn geraspte Italiaanse kaas en een handvol basilicumblaadjes, zout, peper. Uiteinden van courgettes afsnijden; in de lengte met een scherp mes lange plakken snijden; zout erop aan beide kanten en in een vergiet een half uur laten uitlekken; intussen knoflook en sjalot fijnsnijden; zachtjes fruiten; tomaatstukjes erbij en kruiden naar keuze en saus laten indikken. Courgette afspoelen en droog deppen met keukenpapier. In een klein kommetje wat olijfolie doen met versgeperst citroensap, zout en peper en de plakjes aan beide zijden met een kwastje insmeren hiermee. In een hapjespan (of 2) plakjes aan beide kanten (in een paar minuten) zachtjes bakken en als ze bruin worden, laten uitlekken op keukenpapier. Ovenschaal bedekken met een laagje courgettes, saus erover met basilicum en olijven en deel mozzarella en parmezaanse kaas, dit herhalen en eindigen met saus, mozzarella en parmezaanse kaas. Ongeveer 35 minuten in de oven.

www.voedselzandloper-recepten.nl