VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Kaastaart met champignons en spinazie

Een heerlijke hartige taart met lekker veel kaas en een gezonde bodem van havermout.

Voor de taartbodem:
  • 200 gram havermout
  • 2 eitjes
  • 50 gram gesmolten kokosvet
  • zout
  • gedroogde oregano
Voor de vulling:
  • 3 knoflooktenen
  • 2 rode uitjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram spinazie
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • basilicum
  • 2 eitjes
  • 1/8 dl sojaroom
  • peper
  • 200 gram geraspte pittige kaas
Voedselzandloper-proof: Kaastaart met champignons en spinazie

Maak een taartbodem van 200 gram havermout met 2 eitjes en 50 gram gesmolten kokosvet en voeg er wat zout aan toe en wat gedroogde oregano. Dit even goed doorkneden. Een springvorm invetten met wat olijfolie en het deeg over de bodem verdelen met een opzet-randje van een paar centimeter. Bodem even laten koelen in de ijskast. (Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden.) Het recept voor 4 personen: 3 knoflooktenen fijn snijden. 2 rode uitjes in kleine stukjes snipperen. 250 gram kastanjechampignons schoon borstelen en in plakjes snijden. Knoflook en ui in olijfolie zachtjes fruiten in een hapjespan. Champignon toevoegen met wat gedroogde oregano en basilicum en na een paar minuten 300 gram spinazie in delen toevoegen. Goed omscheppen en alles laten uitlekken in een vergiet. Doe alles weer terug in de pan en voeg er een mengsel aan toe van 2 geklopte eitjes met 1/8 dl sojaroom met wat peper. Giet dit uit over de taartbodem en schep er 200 gram geraspte pittige kaas overheen. De kaastaart gedurende 30 minuten in de oven laten garen. Lekker met een groene salade.

www.voedselzandloper-recepten.nl