VZL -Voedselzandloper ReceptenLekker gezond!

Schotse havermoutkoekjes met geraspte cheddar

Deze voedselzandloper koekjes van havermout zijn lekker bij van alles.

  • 1 ei
  • 2 eetlepels ongezoete amandelmelk
  • 3 eetlepels gesmolten kokosvet
  • 80 gram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • een halve eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
  • 100 gram cheddar (Engelse kaas)
  • zout
  • (bakpapier)
Schotse voedselzandloper havermoutkoekjes met geraspte cheddar

Schotse havermoutkoekjes met geraspte cheddar. Deze koekjes maak je tussen de bedrijven door en ze zijn multi-inzetbaar: bij sportieve inspanningen; bij de borrel; in de lunchbox en wat je verder verzint. Klop 1 ei los met 2 eetlepels ongezoete amandelmelk, wat zout en 3 eetlepels gesmolten kokosvet. Voeg dit toe aan 80 gram havermout met 20 gram amandelmeel en een halve eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder. Rasp 100 gram cheddar (Engelse kaas) en kneed van alle ingrediënten een soepel deeg. Laat het deeg even koelen in de koelkast. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en druk het deeg goed uit op het bakpapier. Zet het deeg gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal het koekdeeg uit de oven en laat het goed afkoelen. Snijd er vierkantjes van.

www.voedselzandloper-recepten.nl